Werkconferentie “Pak ‘t samen op”

Afgelopen 8 november heeft, als aftrap van de ‘week van de jeugdzorg’, de werkconferentie “Pak ‘t samen op” over de voortgang van de transitie jeugdzorg plaats gevonden.
Maatjeswerk was door Zorgbelang Gelderland hiervoor uitgenodigd om in speeddates met bestuurders van gemeenten en organisaties van gedachten te wisselen over cliëntenparticipatie. Erica en Rob van Everdingen hebben hieraan deelgenomen.

Hieronder een kleine impressie. Het volledige verslag kunt u lezen op:

http://www.weekvandejeugdzorggelderland.nl/

Voortgang in Oost Veluwe/Midden IJssel, Food Valley en Achterhoek
De regio Oost Veluwe/Midden IJssel geeft aan dat zij meer inhoudelijk bezig zijn dan met een huishoudboekje: in hun arrangement geven ze dan ook geen percentageverdeling aan voor curatieve of preventieve jeugdzorg. De regio bekeek eerst inhoudelijk hoe het er na de transformatie uit zou moeten zien. De Food Valley voorziet onevenredige kosten voor gemeenten met het voorgestelde adres- of woonplaatsbeginsel. En de regio zoekt een oplossing voor een tekort van 16 miljoen. De Achterhoek stelt dat we door de wet straks hooguit klaar zijn met technische veranderingen, maar dat vele stappen moeten volgen voor we stoppen met ‘in technische termen’ over de hulpbehoefte van jongeren te denken.”


Erica en Rob in gesprek.