Maatjeswerk Autisme wint stimuleringsprijs Provincie Gelderland

Stichting Maatjeswerk Autisme uit Barneveld is één van de tien winnaars van de MAEXchange stimuleringsprijs 2015 van de Provincie Gelderland en ontvangt daarmee een bedrag van €. 500,=.

Klik hier voor het bericht in de Barneveldse krant van 21 april 2015.

Stichting Maatjeswerk Autisme vormt een kennis- en ondersteuningscentrum voor ouders/verzorgers van kinderen met autisme en mensen in de naaste omgeving die daarmee te maken hebben. Maatjeswerk Autisme is als initiatief aangemeld bij de MAEXchange, waar het in de top-10 waarderingen van bezoekers, gebruikers en vrijwilligers terechtkwam. Door deze top 10 notering verdiende de stichting de prijs.

Er is nog zoveel niet duidelijk voor ouders van kinderen met autisme” aldus Erica van Everdingen, bestuurslid van Stichting Maatjeswerk Autisme. “Het is vaak een hele zoektocht om de juiste hulp te vinden. En aan de andere kant is het voor de instanties die deze hulp moeten faciliteren, zoals de gemeente, niet duidelijk wat nu precies de behoefte van deze groep is en welke voorzieningen nodig zijn. Door het ondersteunen van ouders en het overbrengen van kennis willen we begrip kweken en de juiste weg wijzen. Deze prijs helpt ons daarmee.”

De MAEXchange is een instrument dat de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk maakt, op basis van gegevens van de initiatiefnemer en de gebruiker. De MAEXchange is tevens een transactie-instrument dat investeren en participeren in die initiatieven bevordert. Je ziet er wat waar gebeurt, maar ook hoe initiatieven maatschappelijke meerwaarde realiseren, welke effecten ze op het welzijn van mensen hebben en wat er nodig is om beter te kunnen presteren.

De MAEXchange is een onderdeel van ‘Kracht in NL’.