Achtbaantester (m/v) gezocht

achtbaanAchtbaantester met een psychische beperking (m/v) gezocht

Utrecht, 23 juli 2015 – Ben jij in het bezit van stalen zenuwen en een sterke maag? Houd je van snelheid, hoogtes en loopings? Dan heeft de Nederlandse kortingswebsite Uitmetkorting.nl wellicht een droomvacature voor jou. De site is op zoek naar een achtbaantester voor deze zomer! Let wel: het gaat om een vacature voor iemand met een psychische beperking.

Doel
De achtbaantester dient de rollercoasters van de attractieparken Drievliet, Duinrell, Efteling, Hellendoorn, Slagharen, Toverland en Walibi Holland te beoordelen op verschillende criteria. Het gaat hier echter niet om dingen als snelheid en spanning, maar om hoe de achtbanen en pretparken ervaren worden door mensen met een psychische beperking. Met de uitslag van het onderzoek wil de site die kortingen op uitjes aanbiedt, zijn bezoekers meer inhoudelijke informatie geven over de kwaliteit en toegankelijkheid van pretparken en achtbanen.

Functie-eisen
Over welke kwaliteiten de achtbaantester moet beschikken? Uiteraard stalen zenuwen en een sterke maag! Daarnaast moet de kandidaat een adrenalinejunkie zijn, van hoogtes, snelheid en steile afdalingen houden, maar hij of zij moet ook nauwkeurig en punctueel zijn. Daarbij zijn we op zoek naar iemand met een psychische beperking zoals ADHD, autisme of een angststoornis. Want hoe zijn pretparken hierop ingericht? In hoeverre heb je last bijvoorbeeld de wachttijden en hoe speelt het pretpark in op jouw beperking?

De gemiddelde werkdag van een achtbaantester ziet er als volgt uit. Allereerst is het een zware zomerbaan met veel verantwoordelijkheden. Want jij en je partner in crime staan voor de taak om voor heel pretparklievend Nederland uit te zoeken welke achtbaan en welk pretpark het beste is. Dit betekent vroeg opstaan, ‘s ochtends in het pretpark een plan de campagne en efficiënte route bedenken om alle achtbanen zo vaak mogelijk te kunnen betreden, om vervolgens aan de slag te gaan. Oftewel: veel achtbaanritjes, niet al te zware lunchgerechten in verband met misselijkheidsgevaar en als er tijd over is de rest van het park verkennen. It’s a tough job, but somebody’s gotta do it…

Hoe kans te maken?
Solliciteren kan door op een zo origineel mogelijke manier te laten weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor deze functie. Je kunt dit mailen naar redactie@uitmetkorting.nl onder vermelding van ‘Achtbaantester met een psychische beperking’. Het gaat om een vrijwillige functie, maar de winnaar krijgt voor elk deelnemend attractiepark twee gratis toegangskaartjes. De complete vacature staat hier.