Recensie Sprong naar de zon van Astrid Kamsteeg

Graag wil ik een boek onder de aandacht brengen wat ik onlangs gelezen heb: ‘Sprong naar de zon’ door Astrid Kamsteeg. Dit boek verteld het verhaal van haar gezin en de zoektocht naar wat er toch met hun zoon aan de hand is.

Voor mij is het een boek wat bol staat van (h)erkenning, de lange weg die je als ouder(s) af moet leggen voordat alle puzzelstukjes op zijn plaats kunnen vallen en dan nog zijn er veel onverwachte wendingen die je als ouder altijd weer (on) aangenaam verrassen en opnieuw om aanpassingen vragen.

afbeelding boek

Het is goed leesbaar geschreven en maakt allerlei emoties los zeker omdat het voor mij als moeder van een zoon met autisme en epilepsie zo herkenbaar is. Al is bij onze knul eerst autisme vastgesteld en jaren later pas de absence epilepsie. Wil je meer weten over autisme en epilepsie en de zoektocht dan is dit boekje een waardevolle aanvulling voor je kennis en boekenkast. En neem de tip van Astrid mee in je zoektocht “Volg je gevoel, want dat laat je nooit in de steek, nooit!”

Uitgever: KEAC BV
ISBN: 978-90-809117-0-3