Maatjeswerk genomineerd voor Movisie prijs

PERSBERICHT – Nominaties bekend voor Vierde Movisie Participatieprijs
Uit 118 inzendingen zijn 16 initiatieven geselecteerd voor de shortlist van de Vierde Participatieprijs van Movisie. Thema is ‘deskundig door ervaring’. Op 15 april wordt bekend welke initiatieven in de prijzen vallen. Naast de juryprijzen is er ook dit jaar weer een publieksprijs. Vanaf 22 maart kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete project via Facebook.

De genomineerde initiatieven zijn (in willekeurige volgorde):

 1. Afstudeerrichting Ervaringsdeskundig Social Work van SPH-opleiding Hogeschool Windesheim.
 2. Villa Pinedo van Stichting Villa Pinedo.
 3. ExpEx (Experienced Experts) van ZOG MH, JIT Den Haag en vele andere partijen.
 4. TEAM ED van TEAM ED sociaal uitzendbureau voor ervaringsdeskundigen
 5. Maatjeswerk Autisme van Stichting Maatjeswerk Autisme
 6. Markieza van Coöperatie Markieza u.a.
 7. Studeren & Werken op Maat van Stichting Studeren & Werken op Maat
 8. In Limbo Embassy van In Limbo Embassy
 9. PROUD, the right to be proud van PROUD
 10. Beleef de ervaring van Stichting De Bagagedrager
 11. TED (Team Ervaringsdeskundigen) Zaanstad van RCO De Hoofdzaak
 12. Het Sadaqah Initiatief ‘Amsterdammers voor Amsterdammers’ van Stichting samenwonen-samenleven
 13. Opleiden ervaringsdeskundigen voor sociaal gewaardeerde rollen in de stad van Zelfregiecentrum Nijmegen
 14. Krachtgroepen Stichting Zijweg van Stichting Zijweg
 15. Homonologen van Cleaning Out the Closet
 16. Vitale Verbindingen van burgerinitiatief i.s.m. Zorgbelang Gelderland

Bekendmaking prijswinnaars op 15 april
Juryvoorzitter Pieter Hilhorst maakt op vrijdagmiddag 15 april de winnaars van de Vierde Movisie Participatieprijs bekend tijdens een feestelijk event in Rasa te Utrecht. Wil je hier bij aanwezig zijn? Meld je dan aan!

Prijzen
De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500,-, de tweede en derde prijswinnaars krijgen elk een bedrag van € 500,-. Daarnaast zijn er diverse aanmoedigingsprijzen en een publieksprijs. De winnaars krijgen onder meer workshops aangeboden. Voor de publieksprijs kan iedereen vanaf 22 maart hier stemmen op zijn of haar favoriete project.

Organisatie
De Movisie Participatieprijs bekroont jaarlijks een initiatief dat de participatie bevordert van groepen die extra aandacht verdienen. De organisatie van de vierde Participatieprijs is in handen van Movisie en een partnergroep, bestaande uit: De Sprekende Mantelzorgers, Stichting Zijweg, Fietje Schelling, Team ED, Vilans, NJi, Zorgbelang Gelderland, Samen Sterk zonder Stigma, Vakvereniging van Ervaringswerkers en IGPB – Instituut voor Gebruikers Participatie en Beleid. TSV/Sociale Vraagstukken is mediapartner. De Movisie Participatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.

Meer informatie
Kijk op www.movisie.nl/participatieprijs of volg ons op Twitter: #deskundigdoorervaring of Facebook. Artikelen, publicaties en praktijkvoorbeelden rondom ervaringsdeskundigheid heeft Movisie verzameld op www.movisie.nl/ervaringsdeskundigheid.