Proloog Autismeweek: drie autismetreinen op 1 april

toy-train-154101_1280Drie autismetreinen op weg naar een autismevriendelijk Nederland
Op vrijdag 1 april 2016 rijden drie autismetreinen door Nederland. Met deze actie wil de werkgroep Vanuit autisme bekeken met haar partners aandacht vragen voor een inclusieve samenleving en de beweging die zij in gang hebben gezet om dit te bereiken.
Om het vervolg van de beweging naar een meer inclusieve samenleving een positieve impuls te geven, vinden zowel in de treinen als bij diverse stations kleinschalige, inspirerende workshops plaats.

Autismetrein van Nijmegen naar Utrecht
De treinen vertrekken vanuit Den Haag, Enschede en Nijmegen en rijden naar Utrecht.
In de autismetrein van Nijmegen naar Utrecht vinden verschillende inspirerende bijeenkomsten plaats. Zo komen levensloopcoaches bij elkaar om concrete afspraken te maken over hoe zij krachten kunnen bundelen om het belang van levensloop coaching blijvend onder de aandacht te kunnen brengen.

Ook Maatjeswerk Autisme doet mee aan dit bijzondere evenement. Samen met Centrum voor Jeugd en Gezin Ede/MEE & SAG organiseren wij in de stationsrestauratie van het station Ede-Wageningen een speciale editie van het ‘Autisme-lunch-café’ voor en door ouders.
Onder het genot van een eenvoudige lunchmaaltijd vertelt Janneke van Bockel over het leven met een tiener met autisme in huis en zal zij voorlezen uit haar nieuwe boek “Uitlegmoeder” (het vervolg op het succesvolle “IJskastmoeder) dat op 23 maart verschenen is.

Ook jij bent van harte uitgenodigd!

Locatie: stationsrestauratie Ede-Wageningen Perron 3/4

De autismetrein vertrekt om 12.56 uit Ede-Wageningen richting Utrecht waar een slotmanifestatie plaatsvindt. We mogen van Vanuit autisme bekeken een aantal mensen uitnodigen om hiernaar toe te gaan. Deze loting vindt plaats op 1 april.

Je kunt je voor het Autisme-lunch-café aanmelden via info@maatjeswerkautisme.nl o.v.v. hoeveel personen.

Flyer en persbericht hier:

Flyer 1april16 Persbericht 1april16