i-PGB informatieavond

 

Coaching_Equipe_0

voor iedereen die te maken heeft/krijgt met een langdurige zorgvraag op alle levensgebieden

Voor wie: beleidsmederwerkers, gespreksvoerders, ouder(s) en verzorger(s), zorgverleners en andere geintresseerden, voor iedereen die met een complexe zorgvraag te maken heeft op welk vlak dan ook.

Sprekers: Hans van der Knijff, voorlichter en adviseur Per Saldo en Rudy Bonnet, projectleider I-PGB Delft en Woerden.

Inhoud van de avond: Hans en Rudy nemen ons mee naar de wereld van het i-PGB Een i-PGB is één budget dat u ter beschikking krijgt om alle ondersteuning in te kopen die u nodig hebt. U bepaalt zelf welke ondersteuning u waar nodig hebt: thuis, op school, op het werk, voor uw vervoer, enzovoort. En u bepaalt zelf wanneer en door wie u de ondersteuning wilt ontvangen.

Op deze manier wordt ontschotten mogelijk. De gemeenten Delft en Woerden hebben sinds eind 2015 van het Ministerie van VWS de ruimte gekregen om te experimenteren met een integraal PGB. Dat betekent een nog voortvarender aanpak van de decentralisatie van ondersteuningstaken.

Rudy komt vertellen hoe de pilot een succes is geworden. Delft en Woerden hebben het omgezet in beleid en inmiddels hebben veel gemeenten aangegeven hier ook mee aan de slag te willen gaan.

Wanneer: Woensdagavond 25 oktober
Tijd: 19.30 uur tot +/- 22.00 uur inloop 19.30 uur – start avond 20.00 uur
Waar: SBO De Vogelhorst Dominee E. Fransenlaan 1, Barneveld
Kosten: Gratis
Informatie en/of aanmelden info@maatjeswerkautisme.nl mail uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.

Download hier de flyer