Autismeweek 2017 8 april

ParadijsMarc Beek is publieksvoorlichter, vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten en heeft op latere leeftijd de diagnose autisme gekregen.

Vanuit ‘Ontdek Autisme’ biedt hij speciale wandelingen door de natuur aan.

In de Autisme Belevings Wandeling spiegelt hij gedrag van mensen aan dat van dieren en planten in hun natuurlijke omgeving. Deelnemers krijgen hierdoor een frisse kijk op autisme en wat het betekent om als persoon met autisme in de maatschappij te overleven.
De wandeling helpt je het gedrag van iemand met autisme beter te begrijpen, wat de communicatie tussen mensen zonder en mensen met autisme ten goede komt. Aan de hand van talloze voorbeelden en enkele oefeningen laat Marc zien hoe veelvuldig ‘onbegrepen gedrag’ in de natuur voorkomt en hoe nuttig het is dat niet ieder dier of niet iedere plant precies hetzelfde is of doet.

Tussen de verhalen, oefeningen en uitleg door is er gelegenheid om samen te praten. Samen leren we van elkaar, het is fijn om open met elkaar te kunnen praten over hetgeen ons verbindt: de belangstelling voor autisme. De schoonheid van de natuurlijke omgeving maakt de ervaring ook tot een moment voor jezelf.

Download hier de flyer.

Wanneer Zaterdag 8 april
Hoe laat Mogelijk om 10.30, 12.00 en 13.45 uur
Waar Zorgboerderij ’t Paradijs, Bielderweg 1 te Barneveld
Toegang Gratis. Iedereen die belangstelling heeft, is welkom om deze autisme belevings wandeling te ervaren: ouders, brusjes, opa’s en oma’s, partners, andere familieleden, vriendjes, gespreksleiders, zorgverleners, begeleiders, leerkrachten, ed.
Groepen van maximaal 20 personen per groep
Opmerking We verzamelen in het landschapshuis van zorgboerderij ’t Paradijs, waar vooraf een bakje koffie of thee voor u klaar staat. Neem indien van toepassing voldoende warme kleding, of goede regenkleding mee, iets te eten, een flesje water en draag passend schoeisel: er wordt twee tot drie kilometer afgelegd door wisselend terrein (grasland, bos en zandpaden).
Aanmelden natalie.maatjeswerkautisme@gmail.com
 Logo-maatjeswerk-website-ANBI_small Logo Barneveld small't Paradijs LOGO_small