Barneveldse Autismeweek 2018

De Autismeweek Barneveld 2018 biedt wederom net als vorige jaren de kans om kennis te maken met- en kennis op te doen over autisme.

Het grote verschil dit jaar is dat het torentje van het oude Raadhuis van Barneveld dit jaar blauw kleurt, dinsdag na Pasen geen wit torentje maar blauw. Met dank aan Burgemeester en Wethouders.
Ook zijn wij  trots dat wij op dinsdag 3 april wederom te gast mogen zijn bij het blauwe Kasteel de Schaffelaar, hier organiseren wij de interactieve workshop ACT.

3 April

STEL JE VOOR…

.. dat kinderen opgroeien in een wereld, waarin het net zo gewoon is om verdrietig of bang te zijn als het is om blij te zijn.

Gevoelens of gedachten staan dan niet in de weg, maar zijn er gewoon. Net als de wind. Soms heb je wind mee en soms wind tegen. Wat telt, is dat je vooruit komt en je hart volgt!

ACT (“Acceptance and Commitment Therapy) geeft je handvatten waarmee je kinderen kunt leren hun hart te volgen, ondanks de onvermijdelijke hindernissen die ze onderweg tegenkomen.

Ook inzetbaar bij jongeren en volwassenen.( met en zonder autisme)

Kom naar onze gratis interactieve workshop, verzorgd door Monique Samsen.
Aanwezig is ook een psycholoog die met deze methodiek werkt en twee jongeren met autisme die hun eigen ervaringen delen.

Ben je nieuwsgierig?
Wil je weten wat je eraan hebt in je dagelijks leven?
Ken je anderen, die interesse hebben? Geef je het dan door?
En als je anderen wilt meenemen, laat je het dan even weten?

Wanneer: Dinsdagavond 3 april
Hoe laat: Ontvangst vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur
Waar: Kasteel De Schaffelaar te Barneveld
Toegang: Toegang GRATIS, aanmelden noodzakelijk!

Opmerking: Op loopafstand van station Barneveld centrum
Ruime en gratis parkeermogelijkheid op de Vetkamp.

Meer weten of aanmelden, stuur een mail naar info@maatjeswerkautisme.nl

We verheugen ons om je te ontmoeten.

4 april

Woensdag 4 april organiseert CJG Scherpenzeel de compleet vernieuwde lezing van Colette de Bruin en sluit aan op haar nieuwe boek. Tijdens een avondvullend programma gaat Colette de Bruin in op de praktische aanpak bij autisme.

Datum: woensdag 4 april 2018 van 19.30 – 22.00 uur. Inloop vanaf 19 uur.
Aanmelden: via cjg@scherpenzeel.nl.

Het complete programma van de ‘maand van het autisme in Scherpenzeel’ staat vermeld op de site van CJG Scherpenzeel

5 april

Donderdag 5 april organiseert Conpass

Relatie & autisme: Een avond vol van Herkenning & Erkenning

Bij het ouder worden kunt u tot de ontdekking komen dat er bij u of bij uw partner sprake kan zijn van autisme. En dan bent u niet meer 6, 13 of 17 jaar, maar bijvoorbeeld 31, 54 of ouder. En dat brengt weer andere vraagstukken met zich mee dan bij jeugdigen. Tijdens een interactieve avond willen we daar met elkaar over nadenken. Op deze avond heeft een coach ASS / relatietherapeut de leiding. Daarbij zal een echtpaar die zelf te maken heeft met autisme in hun relatie en gezin worden geïnterviewd. Ook is er aandacht voor de manier van informatieverwerking bij de persoon met autisme.
Aanmelding: Vóór 1 april 2018 via info@conpass.nl o.v.v. Avond autismeweek 5 april, uw naam en aantal personen.