Lingo in de autismeweek

Oproep van de werkgroep “Vanuit Autisme Bekeken”:

Via Vanuit Autisme Bekeken (http://vanuitautismebekeken.nl) krijgen we de kans om in de Autisme Week aandacht te besteden aan autisme in het taalspelprogramma Lingo.

We kunnen een team aandragen bestaande uit iemand met autisme en zijn/haar begeleider/moeder/vader/broer/zus/werkgever/vriend, etc. Dit team speelt tegen een ander team die geen link heeft met autisme. Dit vinden we belangrijk om een genuanceerd beeld neer te kunnen zetten van mensen met autisme als onderdeel van de samenleving. Een speciale Autisme Lingo zou daarom niet passen.

De opnames zijn 5,6 of 8 maart in Hilversum (adres en tijdstip volgt nog). We mogen zelf kiezen welke van deze dagen we kiezen. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van “onze” kandidaat.

We zijn op zoek naar iemand die:

  • Goed is in taal
  • Het spel Lingo leuk vindt
  • Het prima vindt om op televisie ervoor uit te komen dat hij/zij autisme heeft
  • Een persoon zonder autisme kan vinden die mee wil doen. Dit mag iedereen zijn die jij er graag bij wil hebben. Het helpt natuurlijk wel als hij/zij het spel ook kent en dus ook kan spelen.
  • Tijd vrij kan maken op 5,6 of 8 maart om naar de opnames te komen
  • Iets wil vertellen over het werk van de werkgroep Vanuit Autisme Bekeken (wij helpen je hierbij, zodat je genoeg informatie hebt om ook iets zinnigs te kunnen zeggen)

Je kunt met Lingo een geld bedrag winnen. Als jij wint, is deze prijs ook helemaal voor jou!

De regisseur van het programma wil van te voren nog wel een gesprekje met je om te kijken of je inderdaad goed genoeg bent om mee te spelen. Het kan dus zijn dat er nog wel een selectieronde komt en dat je uiteindelijk niet mee kunt doen. Deze beslissing ligt bij de makers van het programma.

Als je wilt weten hoe het spel ook al weer gaat. Kijk dan de programma’s via deze link: http://www.tros.nl/tros-tips/lingo

Wil je meedoen? Klik dan “Naar aanmelding” om het aanmeldformulier voor 22 februari in te vullen.

Met vriendelijke groet,
Gijs Horvers / Margreet de Vries
Vanuit Autisme Bekeken
http://vanuitautismebekeken.nl

Naar aanmelding