PGB aanvragen

Momenteel vraag je nog een PGB aan via Bureau Jeugdzorg (BJZ) Gelderland of via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). BJZ indiceert kinderen tot 18 jaar met een psychische grondslag en een IQ van 70 of hoger. CIZ indiceert kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of een zintuigelijke handicap en ze indiceren volwassenen vanaf 18 jaar.

Als je naar de site van bureau jeugdzorg toegaat: www.bjzgelderland.nl, klik je bovenaan op: hulpaanbod. Links aan de zijkant zie je dan staan AWBZ/PGB zorg. Deze klik je weer aan en dan wijst het eigenlijk vanzelf. Je kunt formulieren uitprinten, deze invullen en opsturen naar BJZ.

Wij adviseren bij het invullen van de formulieren hulp te vragen!

Het is belangrijk om de benodigde hoeveelheid hulp ook daadwerkelijk te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door contact op te nemen met Stichting MEE: www.mee.nl. Er zijn ook bemiddelingsbureau’s met een keurmerk, deze staan vermeldt op de site van Per Saldo. Hier vind je ook bruikbare informatie bij het invullen van de aanvraag. Je wordt ook heel goed geïnformeerd over het aanvragen van een PGB. Een aanrader om te lezen voordat je een indicatie aan gaat vragen. Je wordt hier een stuk wijzer van. Ook kun je diverse cursussen volgen, zie ook www.pgb.nl.

U kunt ook meer informatie over per saldo vinden onder het tabblad organisaties.

Uiteraard is het ook altijd mogelijk om tips te vragen aan andere ouders van de netwerkgroep.