Start

Erica, moeder van 4 heerlijke kinderen. Twee meiden en twee knullen. De knul geboren in 2000 heeft de diagnose klassiek autisme en ADHD en die uit 2003 heeft de diagnose McDD & ADHD. De dochter geboren in 1992 heeft de diagnose ADD. Door deze verschillende diagnoses en mijn grote zucht naar informatie over autisme en ADHD en aanverwante problemen, heb ik heel wat boeken gelezen en veelvuldig het internet bezocht. Op het moment dat de diagnoses bekend werden, zo rond 2007, was er nog niet veel te vinden en moest ik vooral zelf alles uitzoeken, hoe regelingen werkte (zoals de TOG en PGB-regeling) en hoe je die aan moest vragen. Waar haal je picto’s vandaan, hoe ziet zo’n systeem eruit en hoe pas je het toe?

Ik bemerkte dat wanneer ik met gelijkgestemden over deze achtbaan van gevoelens praat, want ja je kan toch wel stellen dat je in een achtbaan zit met hoogtepunten en diepe dalen,  ik mij vaak beter voel en daarmee ook anderen steun. Ik heb intussen verschillende opleidingen en cursussen gevolgd over autisme.

Een tijd geleden begon het idee van een netwerk-oudergroep te groeien en ging ik informatie zoeken en ideeën uitwisselen bij CJG Barneveld. Na een paar dagen kwam er een mail van het CJG dat er nog een ouder met soortgelijke ideeën langs was geweest en zo is Maat(jes) werk autisme: ‘puzzel mee!’ geboren.

En die ouder die hetzelfde idee had was ik, Denise. Sinds 2002 ben ik met de kinderen beland in hulpverlening- en behandeltrajecten van mijn 3 unieke kids met 3 verschillende vormen van autisme al dan niet gecombineerd met ADHD. Het was een hele zoektocht waar je voornamelijk alleen voor stond. De acceptatie en begrip met name ook door de omgeving is een heet hangijzer. De zoektocht is enorm, welke aanpak past het beste bij je kind, op welke school komt je kind het beste tot zijn recht, welke mogelijkheden zijn er om vrije tijd te besteden, hoe kan ik een PGB aanvragen en effectief inzetten, etc. In alle jaren heb ik me mede via diverse opleidingen verdiept in de problematiek. Hoe meer kennis je hebt des te beter beslagen je ten ijs kan komen. Mijn/Ons doel is om zoveel mogelijk actief mee te doen in organisaties om een plek in onze regio te creëren voor onze kinderen. Ook voor wat betreft, stage, werk en wonen. Hoe meer ouders hierin kunnen participeren hoe groter het succes zal zijn. Dus ouders meld je vooral aan bij onze groep. Iedereen is welkom!